skip to Main Content

Steedes en tuinen

Koppelsteede

Samenwerking met VO

Het Gregorius College, De Passie en de LOI hebben gebruik gemaakt van de faciliteiten op Koppelsteede. Leerlingen van vmbo tot atheneum komen veldwerk en bodemonderzoek doen. Of er werd een praktische wiskundeles uitgevoerd door sociogrammen te maken van diergedrag observaties.

Bunzing gespot op de wildcamera

Na vele geruchten in de wijk konden we door middel van een wildcamera bevestigen dat een bunzing het terrein van Koppelsteede onveilig maakt. De excursie die we georganiseerd hebben was een succes. De hamvraag was: “Is een bunzing een graag geziene gast of een plaagdier?”

Een duurzaam initiatief uit de wijk: Krijg de kleertjes

Elke maand konden bewoners kinderkleding ruilen. Kinderen groeien er tenslotte snel uit.
Het is een mooi initiatief en duurzaam voor milieu en portemonnee.

Struinen in de tuinen

Wandelend door de wijk kon er worden genoten van onversterkte muziek in een groene omgeving. De ultieme groene beleving.

Moestuinieren is hot!

Elk jaar komen er meer aanmeldingen voor een moestuincursus of een Vrijetijd Kindertuin. Dit jaar waren weer veel nieuwe mensen op de tuin aanwezig. Via WhatsApp ontstond er een groene vingers community met zadenruil, maar ook een lekkere afsluiting van het seizoen met oogst uit de tuin.

Bewonersinitiatieven

Dag van het Park en de kerstmarkt zijn bewonersinitiatieven die wij elk jaar ondersteunen op Koppelsteede. Zo ook dit jaar.

Back To Top